Alternativ Isolering og nytænkning

Alternativ Isolering, er det overhovedet noget, der har en chance overfor de mere etablerede former for isolering, er der sikkert mange der spørger sig selv om.

Svaret kunne være, at alternativ isolering kan ses som den nødvendige nytænkning, der altid bør være indenfor alle former for teknologi som man anvender.

Hvorfor skal der være nytænkning?

Er de gamle traditionelle former for isolering ikke gode nok?

Det korrekte svar her bør nok være, at der bør ske en udvikling og nytænkning overalt i det moderne byggeri, både byggeri til boliger, men så sandelig også indenfor den moderne industri, der er en af de største energiforbrugere i vort samfund.

Men som ved al ny udvikling og ved ny teknologi, er der en vis træghed fra tilhængere af de gamle traditionelle former for isolering. Man ved hvad man har, men man er lidt nervøs for at nye isoleringsformer vil vise sig ikke at være så holdbare, eller de er måske så nytænkende, at det simpelthen bare må være for godt til at være sandt.

Derfor er der nogle producenter af nye og anderledes former for isolering, der har mødt en del modstand fra de etablerede virksomheder, der har været på markedet i lang tid, og som selvfølgelig hævder, at netop ved deres produkter vælger man det sikre valg.

Man ved hvad man får. På godt og ondt.

Men det er jo ellers netop i ny udvikling, at man opnår fremskridt, og på den måde former den nye fremtid i vores samfund. Burde man ikke lade nogle af de nye isoleringsformer blive prøvet af på en god og seriøs måde, uden at være forudindtaget om at “det er nok for godt til at være sandt” når en producent af et nyt isoleringsprodukt en gang imellem dukker op?

Det mener vi her i Brancheforeningen for Alternativ Isolering, og vi ønsker at fremme mange af de gode og seriøse tiltag, der er kommet frem de senere år, ofte drevet frem af en tro på, at der er indenfor visse dele af isoleringsbranchen godt kunne være brug for en god del nytænkning.

Lad os støtte op om dem der tør tænke nyt.

Kun på den måde vil vi kunne få nye og bedre produkter indenfor dansk byggeri.

BAI-Logo-250x153