ISOLERINGSPANELER

Isoleringspaneler til tag- og vægisolering

 

Isoleringspaneler anvendes ofte som en meget kreativ metode at lave et isolerende lag på. Der kan arbejdes meget frit med forskellige systemer, der kan være præfabrikerede og dermed nemt og billigt at håndtere og opsætte. På markedet findes rigtig mange forskellge metoder, men der er egentlig kun nogle få der rigtig skiller sig ud, og fremkommer med virkelig gode løsninger på en præfabrikeret alternativ isoleringsløsning.

Isoleringspaneler indebærer at man kan lettere kan fremstille bygninger med anderledes udformede facader, og på denne måde tilfredsstille arkitekters ofte meget anderledes og kontroversielle behov og ideer.

Fremsynede arkitekter kan lave nyskabende løsninger med forskellige elementer af udseende og formgivning, ved at anvende de forskellige løsninger, der ofte byder sig, når man beslutter sig for at anvende isolering med tag- og vægisoleringspaneler.

Isoleringspaneler for optimal isolering

Isolering med tag- og vægisoleringspaneler kan dog ofte resultere i en løsning med langt lavere omkostninger, og sikrer, at man opnår en mere sikker konstruktion, der er hurtig at sætte op, samtidig med en kvalitet, der er gennemprøvet og som har en god holdbarhed.

Den nemme tilgang til forskellige isoleringspaneler har gennem tiden resulteret i at man har anvendt dem til mange forskelligartede opgaver,  som isoleringselement til beklædning af bygninger, isolering af facader og tage, forbedringer af bygninger og forskelligartede renoveringsopgaver.

De fleste isoleringspaneler fremstilles som egentlige sandwichpaneler isoleret med IPN og PUR og mineraluld, sat sammen i en kombination der sikrer en hurtig, og fremfor alt fejlfri opsætning, der sikrer et godt resultat hver gang.
Tilhængerne af disse systemer anser isoleringspaneler som værende det ideelle materiale til isolering af oftest kommercielle og industrielle bygningsværker. Det ses også at mange sportshaller og andre institutionelle bygningsværker  isoleres med isoleringspaneler, og endelig er mange landbrugbygninger isoleret med isoleringspaneler.

Der har ofte været fremført den kritik at isolerede tag- og vægsystemer med med IPN og PUR ikke altid lever op til de brandkrav der praktiseres i kommunerne. Gennem afprøvnnger og kvalitetssikringer kan man dog i dag konstatere, at de isoleringspaneler der er på markedet, fuldt ud lever op til de påkrævede bygningsreglementer og standarder, og forsikringsselskabernes certificeringskrav til brandsikring.

Konklusionen må derfor være at man med et system med isoleringspaneler opnår en god og sikker alternativ isolering, der er hurtig at sætte op, og som kan resultere i både gode og æstetisk holdbare løsninger på  isolerede tag- og vægisoleringer.

Isolering med tag- og vægisoleringspaneler er derfor en metode der ern både gennemprøvet og sikker, og man vil være sikker på et godt resultat hver gang.

 

Medlemmer af Brancheforeningen for alternativ isolering, der arbejder med isoleringspaneler:

http://Kingspaninsulation.dk