Træfiberisolering – er det god isolering?

Træfiberisolering som et alternativt isoleringsmateriale har været anvendt verden over i mange år. Det er kun i danmark at man har haft en markedsleder der har kunnet fortrænge en god isolering i lang tid.  Træfibre er som skabt til at anvende som et isoleringsmateriale, idet der jo forekommer masser af stillestående luft i og omkring træfibrene. Det er jo som bekendt netop den stillestående luft der bevirker at man har en varmeisolerende effekt.

Træfiberisolering ligger fuldt ud på højde med andre isoleringsmaterialer med et varmeledningstal på bare 0,038 W/(mk). Men hvis det bliver målt i praksis vil træfiberisoleringen lande på et endnu bedre tal. De gode egenskaber der er i træfiberisolering er en kendsgerning hvis man ser bort fra det faktum at en træfiberisolering er ret følsom overfor nedbrydning af det organiske materiale som en træfiberisolering jo består af. Det bliver der kompenseret for med at behandle materialet med kemikalier der sikrer det mod råd og skadedyr.
Man må også huske på når man efterisolerer sit hus med træfibersisolering sparer man ikke blot på varmen og dermed CO2 udslippet, man isolerer også med et isoleringsmateriale der har et meget lavt primært energiforbrug mens det har opsparet CO2 i den tid træfibrene har groet. På denne måde er træfibersisolering et positivt bidrag til CO2 regnskabet. Dette er endnu et argument for at anvende træfibersisolering.